over juf Claudia

Kwaliteit & Kindgericht


www.jufclaudia.nl
is een kleinschalig cultureel-educatieve organisatie voor jonge kinderen (0-6 jaar).
De Muziek op Schoot-cursus bestaat uit bijeenkomsten voor kleine groepen kinderen (0-4 jaar), elk met een volwassen begeleider.
Muziek- Taal- Cultuureducatie omvat op zichzelf staande projecten / activiteiten voor groepen kinderen en volwassen begeleiders.
Het spelenderwijs samen muziek maken en zingen gebeurt onder leiding van een HBO-geschoolde docent, Claudia van Roij.

juf Claudia

Muziek is mijn passie. Muziek maken met jonge kinderen is voor mij steeds opnieuw een feestje. Het is een heel natuurlijk gebeuren en ieder kind beleeft muziek op zijn/haar eigen manier. Als juf mag ik dit aanreiken, ook weer op mijn eigen manier.

Wat is mijn manier? Ik stem mij steeds af op de behoeften van een groep en de ontwikkeling van de kinderen in die groep. Zo wordt iedere les, ieder project, iedere voorstelling weer een nieuwe compositie. Ik houd van een flow in de les en dat betekent een afwisseling creëren tussen dynamiek en rustige momenten, samen in beweging zijn en saampjes even stilletjes genieten.
En vooral dat ieder kind daarin zichzelf mag zijn!

Kwaliteit staat hoog in mijn vaandel. Wat ik doe, doe ik goed. En altijd vanuit een gedrevenheid.

Ook taal is een passie van mij. Verhalen, (prenten)boeken, vertellen….. dat is puur genieten. De taalontwikkeling van jonge kinderen is voor mij een onuitputtelijke bron van creativiteit. Taal en muziek is een prachtige combinatie.

Ik denk dat ik als juf in de wieg ben gelegd. Reeds op 6-jarige leeftijd leerde ik mijn zusjes blokfluiten en letters lezen. Wat was ik blij met mijn schoolbankje en het krijtbordje: een juf in de notendop. En ik kon mijn geluk niet op toen ik op pakjesavond een tweedehands tafelorgeltje cadeau kreeg! De kiem was gelegd….

Persoonlijk contact vind ik heel erg belangrijk. Ik wil graag ieder kind in mijn les leren kennen en ook diens begeleider. Na afloop van de Muziek op Schoot-lessen is er daarom altijd gelegenheid voor een informeel koffie-/theemoment voor wie dat fijn vindt.

Inmiddels ben ik al 25 jaar juf. Juf in het basisonderwijs en sinds 2007 ook docent Muziek op Schoot. Werken met kinderen, daar word ik heel gelukkig van.

Naast mijn muzieklessen werk ik ook als juf op vrijeschool Christophorus in Roermond en dat is eveneens heel erg fijn. “Worden wie je bent” gun ik ieder kind en daar ga ik voor.
Samen met Maddy Hermans en Lizet Cobben werk ik nu aan het oprichten van een mooie vrijeschool in Weert: www.vrijeschoolweert.nl (voorlopig alleen nog te volgen via Facebook).

En privé:
Ik ben ontzettend blij dat ik moeder ben mogen worden! Dus buiten werktijd is het eveneens genieten. En soms heel hard werken, want ook thuis is het natuurlijk ‘componeren’. Maar dat zal je wellicht bekend in de oren klinken 😉.
Ik heb een lieve man, een lieve dochter, een lieve hond… én een piano! Wat wil een mens nog meer!

Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van de dingen weer te geven, maar het innerlijk.
Dat is de echte waarheid.

-Aristoteles-