over juf Claudia

Kwaliteit & Kindgericht


www.jufclaudia.nl
is een kleinschalige organisatie cultuureducatie voor jonge kinderen (0-6 jaar) en hun volwassen begeleider(s).
juf Claudia verzorgt cursussen en cultuureducatie in de regio Weert. Zij doet dit met hart en ziel.

juf Claudia is HBO geschoold op het gebied van muziek, pedagogiek en didactiek. 

juf Claudia:
Muziek is mijn passie. Muziek maken met kinderen is voor mij steeds opnieuw een feestje bouwen. Muziek met jonge kinderen is een heel natuurlijk gebeuren. Ieder kind beleeft muziek op een eigen manier. Als juf mag ik dit aanreiken, ook weer op mijn eigen manier.

Wat is mijn manier? Ik stem mij steeds af op de behoeften van een groep en de ontwikkeling van de kinderen in die groep. Zo wordt iedere les, ieder project, iedere voorstelling weer een nieuwe compositie. Ik houd van een flow in de les en dat betekent een afwisseling creëren tussen dynamiek en rustige momenten, samen in beweging zijn en saampjes even stilletjes genieten.
En vooral dat ieder kind daarin zichzelf mag zijn!

Kwaliteit staat hoog in mijn vaandel. Wat ik doe, doe ik goed. En altijd vanuit een gedrevenheid.

Ook taal is een passie van mij. Verhalen, (prenten)boeken, vertellen….. dat is puur genieten. De taalontwikkeling van jonge kinderen is voor mij een onuitputtelijke bron van creativiteit. Taal en muziek is een prachtige combinatie!

Ik denk dat ik als juf in de wieg ben gelegd. Reeds op jonge leeftijd leerde ik mijn zusjes lezen en blokfluiten. En o, wat was ik blij toen ik toen ik als 10-jarige op pakjesavond een tweedehands orgeltje cadeau kreeg: de kiem was gelegd!

Persoonlijk contact vind ik heel erg belangrijk. Ik wil graag ieder kind in mijn les leren kennen en ook diens begeleider. Na afloop van de Muziek op Schoot-lessen is er daarom altijd gelegenheid voor een informeel koffie-/theemoment voor wie dat fijn vindt.

Inmiddels ben ik al 25 jaar juf: in het basisonderwijs en sinds 2007 ook als docent Muziek op Schoot. Werken met kinderen, daar word ik heel gelukkig van.

Naast mijn muzieklessen werk ik ook als juf op een vrijeschool. Ook dat is heel erg fijn. “Worden wie je bent” gun ik ieder kind en daar ga ik voor.
Samen met Maddy Hermans en Lizet Cobben werk ik nu aan het oprichten van een mooie vrijeschool in Weert: www.vrijeschoolweert.nl (voorlopig alleen nog te volgen via Facebook).

En privé:
Ik ben ontzettend blij dat ik moeder ben mogen worden! Dus buiten werktijd is het eveneens genieten. En soms heel hard werken, want ook thuis is het natuurlijk ‘componeren’. Maar dat zal je wellicht bekend in de oren klinken ?.
Ik heb een lieve man, een lieve dochter, een lieve hond… én een piano! Wat wil een mens nog meer!

Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van de dingen weer te geven, maar het innerlijk.
Dat is de echte waarheid.

-Aristoteles-