Het verhaal

De kat Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot een vlinder, zijn vriendin Vera, hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. En daarmee raakt hij ook meteen de weg naar huis kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. O jee…… Tijdens zijn zoektocht ziet Harry allerlei verkeersborden, die hem de weg moeten wijzen. Hij ontdekt ook allerlei huizen. Ook ontmoet Harry andere katten, die hem precies kunnen vertellen waar vlinder Vera is: in het park! Zo vindt Harry uiteindelijk toch de weg naar huis terug.

De dikke kater Harry is een uiterst aaibaar hoofdpersonage: een koddige kat met grote ogen en een kleine hartje. Het verhaal is rustig opgezet met mooie illustraties. Het thema, de weg kwijt zijn, is herkenbaar voor kinderen.

Prentenboek van het Jaar 2019